Σχετικά με το χώρο

Το Παγκάκι μας είναι ένα μικρό ορμητήριο δράσεων που υπερασπίζονται βαθιές αξίες όπως η αλληλεγγύη, η αυτοοργάνωση, η δημοκρατία, η συντροφικότητα, ο σεβασμός στο συνάνθρωπο και τις ανάγκες του, η χαρά της ζωής.

Είναι χώρος για καφέ, ποτό και χασομέρι αλλά ταυτόχρονα είναι χώρος συνεύρεσης, συζήτησης, ενημέρωσης και όσμωσης, όπου όλοι μαζί δημιουργούμε δίκτυα-ομάδες εναλλακτικών δρόμων άμεσης δράσης στο κοινωνικό, οικονομικό, πολιτικό και πολιτιστικό πεδίο.

Το βασικό όργανο λήψης αποφάσεων είναι η συνέλευση και σε κάθε συνέλευση, κάθε Τετάρτη, θέλουμε τη μέγιστη δυνατή συναίνεση των μελών. Συμμετέχουμε σε ένα συνολικό ρεύμα κοινωνικής αλλαγής που αντιστέκεται στις κυρίαρχες συνθήκες. Δε φοβόμαστε και δεν εφησυχάζουμε. Είμαστε σε εγρήγορση, με υπομονή και εμπιστοσύνη στον αγώνα μας. Παλεύουμε να μετατρέψουμε την προσωρινή μας απογοήτευση σε διαρκή διεκδίκηση ευκαιριών, σε διαρκή επανάσταση, σε διαρκή γιορτή.

Η συλλογική δράση και η δημιουργία μπορούν να μας προσφέρουν την αυτοπεποίθηση και τη χαρά που τόσο έχουμε ανάγκη.

Με ενθουσιασμό και αγωνία περιμένουμε να μοιραστούμε μαζί σας το Παγκάκι.


(Παλιότερο κείμενο – Απρίλιος 2012)
Το «Παγκάκι», ένας ανοιχτός κοινωνικός χώρος, προέκυψε από την ανάγκη μας για δημιουργική έκφραση και επικοινωνία μέσα από συλλογικές και αυτοοργανωμένες δράσεις. Λειτουργεί  σε αντιεμπορευματική βάση και αντιιεραρχικά, προτάσσοντας την αυτοδιαχείριση σε κάθε τομέα της ζωής.

Η φυσιογνωμία του χώρου συνδιαμορφώνεται από τα άτομα που το πλαισιώνουν. Οι αποφάσεις για τη λειτουργία του λαμβάνονται μέσα από τη γενική συνέλευση, με ομοφωνία ή και πρωτοβουλιακά,  ενώ τα έξοδα του χώρου καλύπτονται απ’ την ελεύθερη (άρα και συνειδητή) συνεισφορά του καθένα.

Στο «Παγκάκι» λειτουργεί καφενείο, προβάλλονται ταινίες και ντοκιμαντέρ, και στήνεται χαριστικό παζάρι σε εβδομαδιαία βάση.

Ανάμεσα στους στόχους μας είναι η λειτουργία συλλογικής κουζίνας καθώς και η οργάνωση εκδηλώσεων που έχουν να κάνουν με την κοινωνική παρέμβαση (ενημέρωση, συζήτηση, προτάσεις για κοινωνικά θέματα), την πολιτιστική δράση (συναυλίες, βραδιές λογοτεχνίας & ποίησης, θέατρο κλπ.) και τη δημιουργική απασχόληση του παιδιού (ζωγραφική, κατασκευές, κουκλοθέατρο, θεατρικό παιχνίδι).

Το «Παγκάκι» είναι ένα στέκι ανοιχτό σε όλους όσους σέβονται τον ανοιχτό του χαρακτήρα και τις βασικές αρχές λειτουργίας του.

Αυτοδιαχειριζόμενος Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος
ΤΟ ΠΑΓΚΑΚΙ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.