Προβολή ταινίας: Οι ελευθεριακές

προβολή - Libertarias - Οι ελευθεριακέςΑυτή τη Δευτέρα 14/5 στις 9.00 το βράδυ θα προβληθεί στο στέκι η ταινία:

Libertarias [Οι Ελευθεριακές] (1996)
του Vicente Aranda

Σε έναν κόσμο ειδωμένο μέσα από τα μάτια των ανδρών, η ιστορία δε θα μπορούσε παρά να καταγράφεται από αυτή τη σκοπιά. Με τον ίδιο τρόπο ακόμα και η ιστορία η γραμμένη “από τα κάτω”, η ιστορία των επαναστάσεων και των κοινωνικών αντιστάσεων, αγνοεί σκόπιμα ή μη τις γυναίκες. Αυτές που επέλεξαν τον αγώνα κινούμενες από την ανάγκη για την ελευθερία, οπλισμένες με την οργή τους ενάντια στους καταπιεστές που δεν έχουν ούτε φύλο ούτε φυλή, μόνο το ίδιο λαίμαργο βλέμμα του κατακτητή.

Υπόθεση
Με το ξέσπασμα της Ισπανικής Επανάστασης η μοναχή Μαρία αναγκάζεται να εγκαταλείψει το μοναστήρι. Βρίσκει καταφύγιο σε έναν πορνείο το οποίο απελευθερώνεται από μια ομάδα γυναικών πολιτοφυλάκων μελών της αναρχοφεμινιστικής οργάνωσης «Ελεύθερες γυναίκες». Η Μαρία ενσωματώνεται στην ομάδα και τελικά καταλήγει στο μέτωπο. Η ομάδα έρχεται αντιμέτωπη τόσο με τον εθνικό στρατό, όσο και με την παραδοσιακή δομή του ίδιου του δημοκρατικού στρατού.

Μία σπάνια ταινία παραγωγής 1996 που δεν βρίσκεται στα ελληνικά βιντεοκλάμπ και παρουσιάζει τη δράση των γυναικών στις γραμμές των αναρχικών κατα τον Ισπανικό εμφύλιο και την Ισπανική ελευθεριακή επανάσταση.

Περισσότερα
http://en.wikipedia.org/wiki/Libertarias
http://www.imdb.com/title/tt0113649/

Τρέιλερ
http://www.youtube.com/watch?v=1NLfEnfKBmw

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.